Το μήνυμα που έστειλαν από το Κόμο Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα
Παρουσία στο διήμερο συνέδριο της EuroLeague, που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου στο Κόμο, είχε ο Ολυμπιακός, ως μία από τις μετόχους της διοργάνωσης.
Την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ εκπροσώπησαν οι πρόεδροι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Λεπενιώτης.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Ολυμπιακός δημοσίευσε στα social media φωτογραφικό υλικό από το διήμερο, με ένα στιγμιότυπο να ξεχωρίζει.
Πρόκειται για την αγκαλιά του Γιώργου Αγγελόπουλου με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, μία εικόνα που μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον λόγω της κοινής γραμμής που έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα αναφορικά με το μέλλον της EuroLeague και τις κινήσεις του NBA στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι δύο πλευρές έχουν τοποθετηθεί με σαφή επιφυλακτικότητα απέναντι στο πλάνο του NBA Europe, με τη Μπαρτσελόνα να έχει εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην πρόταση που έχει παρουσιαστεί.
Έτσι, η αγκαλιά Αγγελόπουλου και Λαπόρτα στο περιθώριο του συνεδρίου δεν αποτελεί απλώς ένα τυπικό στιγμιότυπο, αλλά μία εικόνα με ιδιαίτερο συμβολισμό σε μία περίοδο κατά την οποία οι συζητήσεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρίσκονται στο επίκεντρο.