Logo

Formula 1: Οι επιλογές, οι προκαταλήψεις και η σημασία των... αριθμών

Formula 1: Οι επιλογές, οι προκαταλήψεις και η σημασία των... αριθμών

Οι οδηγοί της Formula 1 εξηγούν τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν τον αριθμό, με τον οποίο αγωνίζονται στα Γκραν Πρι.

Όπως συνηθίζεται στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα, οι αθλητές υποχρεούνται να επιλέξουν έναν αριθμό με τον οποίο θα αγωνίζονται και ο οποίος αποτελεί κύριο στοιχείο για να ξεχωρίζουν από τους συναθλητές τους.

Αυτό συμβαίνει και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς οι οδηγοί από την ημέρα που θα λάβουν μέρος στον πρώτο τους αγώνα κάρτ, θα χρειαστεί να επιλέξουν ένα νούμερο για να είναι ευδιάκριτοι από τους προπονητές και τους φιλάθλους μέσα στις δεκάδες συμμετοχές σε έναν αγώνα.

Στην Formula 1 υπάρχει ακριβώς το ίδιο… σύστημα καθώς η κάθε ομάδα διαθέτει δύο μονοθέσια τα οποία είναι ίδια στον εξωτερικό σχεδιασμό τους και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι οδηγοί για να ξεχωρίσουν από τον ομόσταυλό τους είναι η επιλογή του αριθμού και ο σχεδιασμός του κράνους ασφαλείας που φοράνε.

Πρόσφατα η Formula 1 δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο οι πιλότοι εξηγούν τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν τον αριθμό με τον οποίο αγωνίζονται, με το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό καθώς αποκαλύπτουν λεπτομέρειες και… προκαταλήψεις που έχουν σχετικά με αυτόν.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, ανέφερε πως την ημέρα πριν τον πρώτο του αγώνα στα κάρτ, σε ηλικία 8 ετών, χρειάστηκε να επιλέξει το νούμερο που θα τοποθετούσε στο όχημά του και ο πατέρας του επέλεξε το «44», διότι η πινακίδα στο δικό του αμάξι είχε ακριβώς το ίδιο.

Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 4 και αυτό της Formula 3, ο Λανς Στρολ θέλησε να κρατήσει το νούμερο «18» καθώς, «είναι πολύ σημαντικό για εμένα και είμαι λίγο προληπτικός με τέτοια μικρά πράγματα», όμως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επηρεασμένοι τα ποδοσφαιρικά τους ινδάλματα, οι Σέρχιο Πέρεζ και Πιέρ Γκασλί επέλεξαν τους αριθμούς 11 και 10 αντίστοιχα, με τον Μεξικανό να εμπνέεται από τον Ιβάν Ζαμοράνο και το πέρασμά του από την Club América (ποδοσφαιρική ομάδα του Μεξικό).

Έτσι και ο Γάλλος πιλότος της Alpha Tauri, βλέποντας τον επί σειρά ετών αρχηγό της εθνικής Γαλλίας και θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν, αποφάσισε να… φορέσει το «10».

Ο Ντανιέρλ Ρικιάρντο περιγράφει την κλήρωση που έγινε όταν αγωνιζόταν στα καρτ και του έτυχε ο αριθμός «3» που κατά σύμπτωση ήταν και το νούμερο του σπιτιού που έμενε, ενώ αναφέρει και την ιδιαίτερη σύνδεση που έχει με το NASCAR.

Άτυχος μπορεί να χαρακτηριστεί ο Σαρλ Λεκλέρ, γιατί οι δύο πρώτοι αριθμοί στην λίστα των προτιμήσεων (7 και 10) του χρησιμοποιούνταν ήδη από άλλους οδηγούς κι έτσι αναγκάστηκε να επιλέξει το «16», τονίζοντας και την σύμπτωση με την ημέρα των γενεθλίων του (16 Οκτωβρίου).

Τέλος η πιο.. περίεργη αλλά και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία είναι αυτή του Μίκ Σουμάχερ ο οποίος στο ντεμπούτο του στην Formula 1 θα φορέσει τον αριθμό «47», με τον Γερμανό να σχολιάζει ότι στα αγγλικά τα νούμερα 4 και 7 (four, seven) είναι σαν να διαβάζονται «For Michael».

(Σημειώνεται πως ο πατέρας του Μικ, Μάικλ Σουμάχερ είναι ο πρώτος πιλότος που κατέκτησε 7 φορές του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να ταυτίζουν τον αριθμό αυτό με την επιτυχία του Γερμανού οδηγού).

Δείτε το βίντεο:



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Steuernachrichten


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter