Μπράβο για την προσπάθεια, τώρα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος (video)
Ο Πανιώνιος είναι για δεύτερη φορά πρωταθλητής Κ17 στη Super League 2, κερδίζοντας με 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτέλεσμα όμως που δεν αξίζει να είναι τόσο βαρύ για την ομάδα του Χρήστου Ράπτη. Τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά είχαν να αντιπαλέψουν και τη διαιτησία, παρότι σ’ αυτές τις ηλικίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο να στεκόμαστε σε διαιτητικά σφυρίγματα. Ήταν, όμως, καθοριστικά στο ματς, γιατί όταν σ’ ένα α’ ημίχρονο χωρίς φάσεις ο Πανιώνιος προηγείται με 0-1 με πέναλτι που δεν ήταν στο 31’, είναι σίγουρα κομβικό για την ψυχολογία των παιδιών που νωρίτερα είχαν χάσει με τραυματισμό στο κεφάλι έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της σεζόν σε γκολ και ασίστ, τον Μπάρλη.
Αγωνιστικά, φάνηκε το άγχος των δύο ομάδων στο α’ ημίχρονο, υπήρξε και μία 10λεπτη διακοπή στο 17ο λεπτό λόγω του τραυματισμού του Μπάρλη, στον οποίο έγιναν ράμματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, με συνέπεια να μη γίνει ποιοτικό παιχνίδι.
Όταν επανεκκίνησε το παιχνίδι, μετά από 4-5 λεπτά ο Πανιώνιος κέρδισεένα πέναλτι που δεν δίνεται, καθώς μετά από διώξιμο της μπάλας με το κεφάλι από τον Μπάκο, ο Κατερίνης πήγε να την κοντρολάρει, από το πόδι του, η μπάλα βρήκε άθελά του και το χέρι του και ο διαιτητής έδωσε κακώς το πέναλτι, αφού εδώ η μπάλα πάει από το πόδι στο χέρι και είναι ακούσιο. Ο Μπαϊραμίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι σημαδεύοντας στη δεξιά γωνία του Μπανταβέλη που έπεσε σωστά, αλλά δεν βρήκε την μπάλα.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Στο 45’ είχαμε ένα σουτ του Παπαπέτρου έξω από την περιοχή, αλλά στα χέρια του Ταβουλάρη η μπάλα.
Μπήκε δυνατά στην επανάληψη και ισοφάρισε ο ΠΑΣ
Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, θυμίζοντας τα κυριαρχικά διαστήματα που είχε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Στο 46’ είχαμε αντεπίθεση με τον Ν. Αναγνώστου που μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Και στο 50’ ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Μπεκίρης που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, γέμισε στην περιοχή του Πανιωνίου, ο Ταβουλάρης έκανε άστοχη έξοδο και ο Κατερίνης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας το έναυσμα στην «κυανόλευκη» κερκίδα να πάρει «φωτιά»!
Άμεση αντίδραση από Πανιώνιο
Κι εκεί που φαινόταν ο ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει το μομέντουμ του αγώνα, μία αδυναμία της άμυνας να τελειώσει μία φαινομενικά εύκολη φάση, έφερε το 1-2 από τον Αδάμ στο 56ο λεπτό με βολέ μέσα από την περιοχή, που δεν μπόρεσε να διώξει στην κλειστή του γωνία ο Μπανταβέλης.
Στο επόμενο κιόλας λεπτό ο ΠΑΣ άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Κατερίνης δεν μπόρεσε εξ επαφής με τον τερματοφύλακα στη μικρή περιοχή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, η οποία έφυγε λίγο άουτ. Ήταν ουσιαστικά η μεγαλύτερη ευκαιρία των παικτών του Χρήστου Ράπη να δώσουν νέα τροπή και ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Άλλη μία καλή στιγμή υπήρξε και στο 65’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουλτούκη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Πανιωνίου προφασιζόμενοι (;) κράμπες διέκοπταν συχνά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να πάρει μέτρα στο γήπεδο και όσο περνούσαν τα λεπτά υπήρχε και η απογοήτευση, αλλά και το άγχος, με συνέπεια να πάρει διαστάσεις το σκορ, χωρίς να είναι τέτοια η εικόνα του ματς.
Στο 85’ ο Πατρώνας βρήκε τον χώρο μέσα στην περιοχή και σούταρε στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και μέσα. Σ’ εκείνο το σημείο βγήκε παίκτης από τον πάγκο του Πανιωνίου κάνοντας άσεμνη χειρονομία στους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα, προκαλώντας αποδοκιμασίες.
Και στο 96’ ο Μαζντρακόβσκι, πέρασε ωραία την μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του και σούταρε διαγώνια, κάνοντας το 1-4, γκολ που πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα και ερχόμενος στην κερκίδα των Γιαννιωτών, προκαλώντας και πάλι χωρίς λόγο.
Το σφύριγμα της λήξης έφερε νεύρα μεταξύ των παικτών, αλλά ευτυχώς οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να συγκρατήσουν τα παιδιά και στο τέλος, μετά τις απονομές, φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Η φετινή πορεία τελειώνει όχι όπως θα ήθελαν και θα ονειρεύονταν τα παιδιά, αλλά είναι νικητές για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την πορεία τους από την πρώτη μέρα και γνωρίζουμε πόσο δύσκολα στήθηκε, πόσο δύσκολη ήταν όλη χρονιά και τι πρόοδο έκαναν για να φτάσουν εδώ να ανταγωνίζονται μία ομάδα που όλοι της οι παίκτες ήταν του 2009 γεννηθέντες, ενώ του ΠΑΣ οι περισσότεροι του 2010.
Τα παιδιά έχουν μέλλον μπροστά τους είτε στην Κ17 αν καταφέρει να την κατεβάσει του χρόνου ο ερασιτέχνης είτε και με την πρώτη ομάδα, γιατί κάποιοι απ’ αυτούς θα είναι χρήσιμοι στη Γ’ Εθνική και ίσως βασικοί, καθώς χρειάζονται παίκτες γεννηθέντες από το 2008 και μετά.
ΠΑΣ Γιάννινα (Ράπτης): Μπανταβέλης, Μπάκος Γ., Μπάκος Β. (83′ Μαργιόλας), Αναγνωστόπουλος (74′ Πετράκης), Μακρής, Κουλτούκης, Μπάρλης (27′ λ.τ. Γεωργάκης), Κατερίνης, Παπαπέτρος (83′ Καραμποΐκης), Τσιάστας (46′ Μπεκίρης), Αναγνώστου Ν.
Πανιώνιος (Καραγιαννάκης): Ταβουλάρης, Λάταρης (81′ Παπαγεωργίου), Λακατής, Ζίου (72′ Βιδάκης), Γαρανίτης, Τσαούσης, Καμπάνταης (89′ Αζουλιάς), Αρμάος (81′ λ.τ. Τάφα), Αδάμ, Πατρώνας (89′ Μαντρζακόβσκι), Μπαϊραμίδης
Το άρθρο Μπράβο για την προσπάθεια, τώρα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.











