«Καμπανάκι» από Βατόπουλο: Παρατηρείται μετακίνηση του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες

«Καμπανάκι» από Βατόπουλο: Παρατηρείται μετακίνηση του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες
Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς παρατηρείται μια μετακίνηση του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες που προκαλεί ανησυχία.

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες και ηλικιωμένους παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για αύξηση των διασωληνώσεων, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η εξέλιξη της επιδημίας» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, «εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας, το πόσο γρήγορα θα γίνει ο εμβολιασμός και την τήρηση των μέτρων. Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολισμών, υποστηρίζοντας ότι «πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει υποχρεωτικότητα σε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Παγκοσμίως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί χωρίς σοβαρές παρενέργειες».

Και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου και την ηθική υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος».

Τέλος, σημείωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο, ενώ σχετικά με το αν και πότε θα γίνει τρίτη δόση εμβολίου, είπε ότι αυτή μπορεί να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο. «Θα φανεί τον Σεπτέμβρη. Θα μαζευτεί η εμπειρία και θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, θέλησε να σχολιάσει τη χθεσινή συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα. «Είδα ελληνικές σημαίες και σταυρούς. Εμείς που εμβολιαστήκαμε δεν είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί; Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη σύνδεση».

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Carbon Off - Ιωάννινα
George Coiffure
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ