Κρούσματα σήμερα: Στα 3.000 ξανά και δραματικοί τόνοι από Αρκουμανέα

Κρούσματα σήμερα: Στα 3.000 ξανά και δραματικοί τόνοι από Αρκουμανέα
Περίπου στα 3.000 θα είναι και πάλι τα κρούσματα σήμερα, όπως είπε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας όμως πως «θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων κι αυτή την εβδομάδα και τις επόμενες».

Για πανδημία των ανεμβολίαστων μίλησε σήμερα ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και προειδοποίησε με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι «όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά». Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», είπε ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000, προαναγγέλοντας όμως αύξηση από την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

O κ. Αρκουμανέας μίλησε, επίσης, για τον «τρομακτικό», όπως τον χαρακτήρισε, ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.

Καταλήγοντας τόνισε: «Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση. Υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει».ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Το Σουβλάκι του Πασά
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ
Tzimas Home Accessories