Αθηνά Λινού: Μάθημα και στο προαύλιο των σχολείων

Αθηνά Λινού: Μάθημα και στο προαύλιο των σχολείων

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε για την απόφαση ανοίγματος των Λυκείων ζητώντας λήψη επιπρόσθετων μέτρων. 

Κενά και λιγότερα μέτρα από αυτά που θα έπρεπε διαπιστώνει η Αθηνά Λινού ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων από την Δευτέρα με δια ζώσης εκπαίδευση.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στο Open αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρωτόκολλο για το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ. 

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε η Αθηνά Λινού ζητώντας σαφείς απαντήσεις.

Όπως είπε, κατά την γνώμη της, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. Αυτό -όπως είπε- θα ήταν και μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε γρήγορα αν τα self test είναι αξιόπιστα και κατά πόσο συγκρίνοντας τα αποτελέσματά τους με τα αποτελέσματα των test επαλήθευσης.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων, ενώ πρότεινε και την χρήση του προαυλίου για μαθήματα εφόσον πλέον ο καιρός θα το επιτρέπει.

Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα παρατήρησε πως ναι μεν υπάρχει μία σταθερότητα αλλά είναι σε υψηλά επίπεδα ενώ για τα χθεσινά κρούσματα είπε πως είναι λιγότερα αλλά με λιγότερα τεστ.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε χαρακτηριστικά. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Το Σουβλάκι του Πασά
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Ποδήλατο Γιαννούλη
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL