Γιορτή σήμερα 29/12 – Τι λέει το εορτολόγιο

Γιορτή σήμερα, Δευτέρα 29/12 – ποιοι γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο Δεκεμβρίου. Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Βενιαμίν. Έτσι, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου γιορτάζει το εξής όνομα: Βενιαμίν * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα. Γιορτή 29/12 – Όσιος Βενιαμίν Με την πνευματική γαλήνη που χαρακτήρισε ολόκληρη την […]
The post Γιορτή σήμερα 29/12 – Τι λέει το εορτολόγιο appeared first on iEidiseis.

Γιορτή σήμερα, Δευτέρα 29/12 – ποιοι γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο Δεκεμβρίου. Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Βενιαμίν.
Έτσι, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου γιορτάζει το εξής όνομα:
- Βενιαμίν
* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.
Γιορτή 29/12 – Όσιος Βενιαμίν
Με την πνευματική γαλήνη που χαρακτήρισε ολόκληρη την ασκητική του διαδρομή, ο Όσιος Βενιαμίν ολοκλήρωσε τον επίγειο βίο του, παραδίδοντας το πνεύμα του ειρηνικά. Η κοίμηση της σπουδαίας αυτής ασκητικής μορφής αποτελεί σημείο αναφοράς στην εκκλησιαστική γραμματεία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ψυχής απέναντι στις σωματικές δοκιμασίες.
Πάντως, σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές και τις αναφορές που διασώζει ο Άγιος Νικόδημος που επικαλείται το saint.gr, ο Όσιος Βενιαμίν δεν «έφυγε» από τη ζωή χωρίς να δοκιμαστεί. Η επίσημη εκκλησιαστική παράδοση σημειώνει πως η αιτία του θανάτου του ήταν η υδρωπικία, μια επώδυνη πάθηση που ταλαιπώρησε το σώμα του, χωρίς όμως να καταβάλει το ακμαιότατο φρόνημά του.
Παρά τη σωματική φθορά που προκάλεσε η ασθένεια, ο θάνατός του περιγράφεται ως μια πράξη απόλυτης ειρήνης, επιβεβαιώνοντας την αγιότητα της βιοτής του.
Η κληρονομιά που άφησε ο Όσιος Βενιαμίν στους πιστούς και τους μελετητές της χριστιανικής γραμματείας, παραμένει ζωντανή μέσα από τις σελίδες του «Ευεργετινού». Στη σελίδα 622 του εν λόγω έργου, διασώζεται το εμβληματικό του απόφθεγμα, το οποίο αποτελεί έναν διαχρονικό οδηγό για κάθε άνθρωπο που αναζητά την πνευματική ολοκλήρωση.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συμβουλή του προς τους οδοιπόρους της πίστης ήταν η εξής: «Tην βασιλικήν οδόν πορεύεσθε και τα μίλια μετρείτε, και ουκ ολιγωρείτε». Η ρήση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για σταθερότητα, μέτρο και αδιάλειπτη προσπάθεια, χωρίς ολιγωρία, στον δρόμο της αρετής.
Επίσης:
- Ανατολή Ηλίου: 07:40
- Δύση Ηλίου: 17:14
- Διάρκεια ημέρας: 9 ώρες 34 λεπτά
- Σελήνη 9,1 ημερών
The post Γιορτή σήμερα 29/12 – Τι λέει το εορτολόγιο appeared first on iEidiseis.











