Ηπειρωτικα Νεα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- Με λαμπρότητα και φέτος, οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστούν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Χθες η Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες όπως κάθε χρόνο, θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη, μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Σάββατο

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει για επιδείνωση του καιρού, από σήμερα Σάββατο και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που στο Ιόνιο θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους κατά διαστήματα και την μεταφορά, σημαντικής ποσότητας σκόνης κατά διαστήματα από την Αφρική.

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στον άξονα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση των διακρίσεων», εντάχθηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης.

Η ένταξη κατέστη εφικτή μετά την αποδοχή του αιτήματος του είχε υποβάλει ο Δήμος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, για τροποποίηση των πληθυσμιακών κριτηρίων της πρόσκλησης. Έτσι αντί του μόνιμου πληθυσμού περιλαμβάνεται ο de facto, γεγονός που επέτρεψε στον Δήμο την υποβολή της σχετικής πρότασης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Στα «σκαριά» η δημιουργία ενός πραγματικού πάρκου

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

 • Από το Δήμο Ιωαννιτών και μετά από πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Πρασίνου, Ελένης Βασιλείου, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για να δημιουργηθεί… ένα κανονικό πάρκο

Να μετατρέψει το «Πάρκο» Ηρώων Πολυτεχνείου σε ένα κανονικό πάρκο επιθυμεί η Δημοτική Αρχή.

 

Έτσι με πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ελένης Βασιλείου, μια ακόμα δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε χθες Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 24:00 με αντικείμενο το «Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δωδώνη-Δομπόλη και Ανωνύμου οδού.

ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - Εκδήλωση προς τιμή του Μάξιμου Γραικού

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Με αφορμή τα πεντακόσια χρόνια παρουσίας του Αγίου Μάξιμου του Γραικού στη Ρωσία, διοργανώνεται εκδήλωση προς τιμήν του, από τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη των Ιωαννίνων και τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας και Συνεργασίας Ηπείρου «Μάξιμος Γραικός».

Ο Μάξιμος γεννήθηκε στην Άρτα περί το 1470 μ.Χ.. Έλκυε την καταγωγή του από οικογένεια λογίων, με επιφανείς προγόνους στην Κωνσταντινούπολη και την αυλή των δεσποτών του Μυστρά. Διδάχθηκε τα πρώτα του γράμματα μάλλον κατ’ οίκον, ενώ στα 14 του θα συμπληρώσει τη μάθησή κοντά στον επιφανή δάσκαλο, ρήτορα, φιλόσοφο και αντιγραφέα χειρογράφων Ιωάννη Μόσχο, στην Κέρκυρα.

Συνέχισε τις σπουδές του (Θεολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Αρχαία Ελληνική, Λατινική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα) στη Δύση, κοντά σε διαπρεπείς προσωπικότητες και λογίους της εποχής. Το 1505/1506 εγκαθίσταται στη μονή Βατοπαιδίου, σε εποχή που το Άγιο Όρος γνώριζε ημέρες δύσκολες και κρίση πνευματική και υλική.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Νεκρός σε τροχαίο 19χρονος σπουδαστής του ΤΕΙ

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Μοιραία για τη ζωή ενός 19χρονου σπουδαστή στα ΤΕΙ στάθηκε τα ξημερώματα η βόλτα που είχε με δύο φίλους του.

Στις 3:40 το αυτοκίνητο, στο ύψος της Γαλακτοκομικής Αρχής, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έφυγε από την πορεία του και κατέληξε πάνω σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αισιοδοξία για ανταπόκριση των νέων αγροτών

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οδηγίες από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης για σωστή ενημέρωση των υποψήφιων

για ένταξη στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών»

 

Την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση στη συμπληρωματική προκήρυξη του προγράμματος των «Νέων Γεωργών» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεγάλο αγώνα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι από την Περιφέρεια, τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα οι νέοι για τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, το οποίο για την Ήπειρο ανέρχεται σε 8.196.000 ευρώ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ - Έντονο ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Συναντήσεις ουσίας στα Γιάννενα, με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο, είχε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα – Τουρισμός, προσφυγικό και εκπαίδευση στο επίκεντρο των συζητήσεων

 

Δυο ουσιαστικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το Δήμαρχο Ιωαννίνων, είχε χθες στα Γιάννενα ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως ο τουρισμός, το προσφυγικό και η εκπαίδευση με τον κ. Πάιατ να δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της Αμερικανικής Πρεσβείας για την αναπτυξιακή προοπτική των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Εθνικό θέμα η προστασία της φέτας
 2. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - Από χθες και μέχρι τις 29 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων
 3. Ιωάννινα:"Ο πατέρας του Αμλετ" απο αύριο στο θέατρο Εκφραση
 4. [Ελλάδα]Θράψαλο για… ρεκόρ ψάρεψε 10χρονος !
 5. Ιωάννινα:2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
 6. Πρώτα σε ζήτηση και προτίμηση τα Γιάννενα, για τις σχολικές εκδρομές!
 7. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Οδεύει προς δημοπράτηση το νηπιαγωγείο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους
 8. Αρκετές αγροτοδασικές πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες Τι συμβουλεύει η Π.Υ
 9. Ανάπτυξη των παιδιών: Πότε θα πρέπει να ανησυχούν οι γονείς?
 10. 7ο χλμ Αμφιλοχίας – Βόνιτσας...Είχαν άγιο ...
 11. Γιατί να ΜΗΝ βάζετε το αερόθερμο σε πολύπριζο!
 12. Στην Αρχαία Δωδώνη ο Αμερικανός Πρέσβης
 13. Οδηγός Επισκέπτη Γεωπάρκου Βίκου-Αώου
 14. ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Στην Αρχαία Δωδώνη ο Αμερικανός Πρέσβης
 15. Τσέκαρε πόσο ρεύμα καις από την ετικέτα του!

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS