Ηπειρωτικα Νεα

Θεσπρωτία: Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό;


Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, πολύς κόσμος συνηθίζει να καθαρίζει τα χωράφια του και να καίει τα ξερόχορτα, παρόλο που αντιπυρική περίοδος τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου και έως τότε απαγορεύεται η κάθε είδους καύση.

Όπως επίσης, κάθε χρόνο, δεκάδες είναι οι κτηνοτρόφοι, κυρίως σε ορεινές περιοχές της Θεσπρωτίας, που σχεδόν εθιμοτυπικά βάζουν φωτιές στα ξερά βοσκοτόπια, ώστε να βλαστήσουν με τις πρώτες βροχές και να βοσκήσουν τα ζώα τους.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, δεν είναι λίγες οι φορές που οι φωτιές ξεφεύγουν, απειλώντας και καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, ακόμα και σπίτια.

Αναγκάζοντας έτσι τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επέμβουν, τόσο με χερσαίες δυνάμεις όσο και όπου χρειαστεί με εναέριες.

Όλα αυτά κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες, σε όλους εμάς δηλαδή, μόνο και μόνο για να κάνουν κάποιοι την δουλίτσα τους, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

Θα θέλαμε να δούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να στείλουν έστω και μία φορά τον λογαριασμό, σε έναν από αυτούς, που είτε βάζουν φωτιά στο χωράφι τους αγνοώντας τη νομοθεσία, είτε σε αυτούς που καίνε ολόκληρα δάση και πλαγιές, υπολογίζοντας μόνο στο δικό τους κέρδος.

Ειδικά φέτος που η ανομβρία χτυπάει ρεκόρ δεκαετίας, αφού έχει να βρέξει περίπου 5 μήνες, το κακό έχει παραγίνει.

Ας τηρηθεί επιτέλους η νομοθεσία.

Αρκετά βάρη σηκώνει ο φορολογούμενος πολίτης....Φωνή απόγνωσης από τους αγρότες… Μεγάλες καταστροφές σε ελιές και εσπεριδοειδή

elies sigkom

Πριν από έναν χρόνο ο αγροτικός κόσμος της Ηπείρου έκλαιγε στην κυριολεξία λόγω των τεράστιων καταστροφών από την παρατεταμένη κακοκαιρία και τις βροχοπτώσεις... Φέτος, την ίδια εποχή ο αγροτικός κόσμος της Ηπείρου θρηνεί εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που έχει υποστεί από την παρατεταμένη καλοκαιρία και την ανομβρία.

Ελιές και εσπεριδοειδή στην Άρτα και την Θεσπρωτία κινδυνεύουν με ολική καταστροφή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη Θεσπρωτία καλλιεργείται περίπου ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα, στην συντριπτική πλειοψηφία μη αρδευόμενα.

Η Ιταλική τηλεόραση τον έφερε στην γενέτειρά του, την «Τσαμουριά»

italos tsamis

Στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας θέλησε να βρεθεί ένας από τους Τσάμηδες που είχαν εκδιωχθεί μετά την Γερμανική κατοχή και το έκανε με την βοήθεια της Ιταλικής τηλεόρασης!!!

Το «οδοιπορικό» προβλήθηκε στο Ιταλικό κανάλι «Italia 1» και αμέσως αναμεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, τα οποία ασκούν και τη σχετική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδος.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΑΣ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλατανούσας διοργανώνει την ετήσια «Γιορτή Τσίπουρου» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2017  και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Πλατανούσας.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε από κοντά την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία και να μυηθείτε στα μυστικά της απόσταξης, να απολαύστε άφθονο ...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρταίων θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο ισόγειο του Δημαρχείου Άρτας, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Διάλεξη για την έξαρση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν, την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Ε.Η.Μ., διάλεξη κοινωνικό-ιατρικού περιεχομένου, με εισηγητή τον κ. Αγαθοκλή Τσατσούλη, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας - Ενδοκρινολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, την 24η Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα, η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Την ημέρα αυτή θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
α) Κατάθεση στεφάνου στις έδρες...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-10-2017 συνεδριάσεως.

1. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας και έγκριση δαπάνης δημοσιεύσεων...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
 2. Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ - ΠΕΤΑΛΟ ΓΩΝΙΑΣ
 3. Ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων στη σημερινή ημερίδα για υδατικούς πόρους
 4. Στο ΣτΕ εκπαιδευτικοί για την τοποθέτηση διευθυντών
 5. Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ηπειρώτικο Σύλλογο Gütersloh e.V & Περιχώρων.
 6. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-«Διαμαρτυρία για την επιβολή προστίμων σε αυτοκινητιστές Φ.Δ.Χ. που κινούνται σε οδούς με περιορισμό πρόσβασης αλλά χωρίς ειδική σήμανση. »
 7. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ-Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην Ήπειρο την επόμενη εβδομάδα
 8. Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα συνεχίζει τις Κινηματογραφικές Προβολές
 9. Εμπορικος Συλλογος Αρτας Αρτας- Εκλογες Αποτελεσματα
 10. Μικροί μαθητές "ανακρίνουν" τους τουρίστες!
 11. Το Politheatro | performing arts φιλοξενεί την παράσταση ΜΕ ΑΓΑΠΗ… ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ
 12. Χοροεσπερίδα του Ηπειρώτικου Συλλόγου "ΔΩΔΩΝΗ " στο Ντίσσελντορφ
 13. Φωτιά σε δασική έκταση στον Δρίσκο Ιωαννίνων
 14. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Διαμαρτυρία κατά το «Αναπτυξιακό Συνέδριο»
 15. 1ο Χαριστικό Παζάρι Βιβλίου και Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS