Βίτσα.. "Χτίζοντας Γέφυρες" για τον τουρισμό

bitsa zag

Ένα σημαντικό σεμινάριο με τίτλο «Χτίζοντας Γέφυρες»-Ενεργοποιώντας τις τουριστικές δυνατότητες των ορεινών περιοχών, οργανώνεται το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017στο Ζαγόρι από το Ίδρυμα «Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία» και το «Ινστιτούτο Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης» (ΙΜΕΔΑ), με την υποστήριξη των τοπικών φορέων (ΖΕΝ, Γεωπάρκο Βίκου Αώου, ΕΤΕΖ, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου,) του Δήμου Ζαγορίου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου έχει επιλεγεί η αίθουσα «Δύο Στέρνες» στη Βίτσα.

 • Εμφανίσεις: 82

Ορίζοντες… Δώδεκα αρχιτεκτονικές προτάσεις

orizontes

Δώδεκα εργασίες- προτάσεις, με θέμα τα Ιωάννινα και τις γειτονικές περιοχές, που εκπονήθηκαν από απόφοιτους αρχιτεκτονικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρουσιάζονται στην έκθεση «Ορίζοντες» η οποία φιλοξενείται στα Παλιά Σφαγεία.

Την έκθεση, που συνδιοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή και ο Δήμος Ιωαννίνων, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα της έκθεσης για την πόλη στην κατεύθυνση έναρξης ουσιαστικού διαλόγου των νέων επιστημόνων με τους τοπικούς φορείς.

 • Εμφανίσεις: 63

Πανηπειρωτική Οικογιορτή από 13 έως 15 Οκτωβρίου

giorti oikologias

Από 13 έως 15 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα η 1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή. Ο τόπος φιλοξενίας της Οικογιορτής αυτής θα είναι η λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου Αγοράς. Μετά το περσινό επιτυχημένο εγχείρημα με τη διοργάνωση της 23ης πανελλαδικής γιορτής βιολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, όλοι εμείς οι ντόπιοι παραγωγοί και δημιουργοί αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Η έννοια της οικολογικής γιορτής δεν έχει το νόημα της διάδοσης της βιολογικής καλλιέργειας και του στρεβλού κέρδους αλλά τη διαχείριση των καρπών της γης, σαν πολίτες και σαν παραγωγοί, με όρους κοινωνικής προσφοράς, με παλιές μεθόδους καλλιέργειας, χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα, με στήριξη στις ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ράτσας ζώων, με εκτίμηση στα φυσικά υλικά και τη χρησιμοποίησή τους.

 • Εμφανίσεις: 59

«Πνοές ανέμων» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

anemoi pnoes

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: «Πνοές ανέμων» διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικά:

⦁ Την Πέμπτη 19 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου (ώρα 11:00) για σχολικές ομάδες και γενικό κοινό αντίστοιχα, o καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον Τομέα Αστρογεωφυσικής, Εργαστήριο Μετεωρολογίας, κ. Αριστείδης Μπαρτζώκας θα μιλήσει στο Μουσείο με θέμα: Πως γεννιούνται οι άνεμοι; Πώς λέγονται; Ποιοι άνεμοι «ταράζουν» τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας;

 • Εμφανίσεις: 56

Το "Κάνε μία ευχή Ελλάδος" στα Γιάννινα για ενημέρωση

euxi ellados

Το Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), πραγματοποιεί την 1η του ενημέρωση στα Γιάννενα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 15.00 στο ξενοδοχείο Du Lac, για όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο έργο της, για την πραγματοποίηση παιδικών ονείρων!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας Φιλανθρωπικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3 έως 18 χρονών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

 • Εμφανίσεις: 52

Στη Φιλιππιάδα η τίμια κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα

agia kara

Την τίμια κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί η πόλη της Φιλιππιάδας και ο Δήμος Ζηρού. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα η τίμια κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα που είναι και ο πολιούχος της πόλης, θα αφιχθεί στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει τελετή υποδοχής.

Η τίμια κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ι. Ν. Αγίου Βησσαρίωνα μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Στο διάστημα αυτό ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί, μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

 • Εμφανίσεις: 57

Σέρλοκ Χολμς τον χειμώνα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

dipete xolms

Τον φετινό χειμώνα στο ΔΗΠΕΘΕ τα... πάντα αλλάζουν. Η σκηνή του Καμπερείου Θεάτρου, μεταμορφώνεται σε Βικτωριανό Λονδίνο και τα παιδιά ετοιμάζονται να βιώσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας αυθεντικής ιστορίας του Σέρλοκ Χολμς!

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζει την αυθεντική ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες!

 • Εμφανίσεις: 46

Στα Τζουμέρκα το πανελλήνιο συνέδριο τουρισμού υπαίθρου

pramanta deilino

Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, και η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού στα Τζουμέρκα.

Θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και ημερίδες σε Πράμαντα, Καλαρρύτες και Βουλγαρέλι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ώς εξής:

 • Εμφανίσεις: 59

Συζητώντας για ανάπτυξη με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

anaptiksi lefta

Μία ακόμη σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνει ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.

Κεντρικό θέμα αυτή την φορά αποτελεί η ανάπτυξη.

‘’Ανάπτυξη Ναι, αλλά πως; Μια συζήτηση με αφορμή τις μελέτες της διαΝΕΟσις΄΄ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

 • Εμφανίσεις: 52

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου»
Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διάστημα από 19 έως 27 Οκτωβρίου 2017.

Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.

Ημέρες διεξαγωγής: 19-20, 23-27 Οκτωβρίου 2017
Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00
Διάρκεια: 1.30΄
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητέςΓια συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 21~22 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος


 • Εμφανίσεις: 111

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο τα εγκαίνια της νέας σχολής εκγύμνασης VITALITY
 2. Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»
 3. Σέρλοκ Χολμς τον χειμώνα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
 4. Στα Τζουμέρκα το πανελλήνιο συνέδριο τουρισμού υπαίθρου
 5. Συζητώντας για ανάπτυξη με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
 6. Παρουσίαση του βιβλίου «Μείναμε εμείς…!» του Σωτήρη Λ. Δημητρίου
 7. Στην Ηγουμενίτσα η χειμερινή και η καλοκαιρινή πανελλήνια συνάντηση βέσπα
 8. Εθελοντική αιμοδοσία αύριο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου
 9. Ηγουμενίτσα: "Μαύρη Ζάχαρη Cocktail Party" σήμερα στο Principal cafe bar
 10. Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017
 11. Για κάστανα και τσίπουρα στην Ροδαυγή Άρτας
 12. Στη Φιλιππιάδα η τίμια κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα
 13. Το "Κάνε μία ευχή Ελλάδος" στα Γιάννινα για ενημέρωση
 14. «Πνοές ανέμων» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
 15. "Ράφτης Κυριών" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεδινής

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS