Συνολικά 4.472.993 συνταξιοδοτικές παροχές πληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2018

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει τη δημοσίευση των εκθέσεων του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων "ΗΛΙΟΣ", για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενω
ν συνταξιοδοτικών παροχών τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2018.
Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2018 πληρώθηκαν συνολικά 4.472.993 συνταξιοδοτικές παροχές, από τις οποίες οι 2.838.070 ήταν κύριες, οι 1.229.002 επικουρικές και 405.921 μερίσματα.

Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.304.099.576€ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ.
Το πλήθος των συνταξιούχων ήταν 2.569.287 άτομα. Το μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις ανήλθε σε 723,33€, το μέσο εισόδημα από επικουρικές σε 172,11€ και το μέσο εισόδημα από μερίσματα σε 97,88€, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο μηνιαίο εισόδημα σε όσους δικαιούνται και κύρια και επικουρική σύνταξη στα 895,44€.

  • Εμφανίσεις: 29

Άρτα:Τεράστιος βράχος ..."απειλούσε" τους οδηγούς κοντά στη Γέφυρα Πλάκας

Με επιτυχία η επιχείρηση  απομάκρυνσής του 
Ένας τεράστιος βράχος  που  βρίσκονταν απειλητικά πάνω από τα διερχόμενα αυτοκίνητα   που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρτα - Γέφυρα Πλάκας, κοντά στη Δαφνωτή ,με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στο οδόστρωμα  ,απομακρύνθηκε από τα συνεργεία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι εργασίες απομάκρυνσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ο δρόμος παραδόθηκε με ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς,όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ,Βασίλης Ψαθάς.

  • Εμφανίσεις: 36

Σαντορίνη: Κλασική, αγέρωχη, μαγευτική…

Από τη στιγμή κιόλας που το πλοίο θα προσεγγίσει τη Σαντορίνη, γίνεται αισθητό ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη νησί που πάνω-κάτω έχει τα ίδια χαρακτηριστικά: στενά σοκάκια, ασπροβαμμένα σπίτια και αμμουδερές παραλίες. Εδώ το αιχμηρό περίγραμμα των βράχων, που λες και είναι κομμένοι από κάποια θεϊκή παρέμβαση, δείχνει εξαρχής στον ανυποψίαστο τουρίστα πως κάτι σοβαρό και μεγάλο συντελέστηκε εδώ.
Η Σαντορίνη υπήρξε από την αρχή σε μια άρρηκτη σύνδεση με το ηφαίστειό της, σε μια σχέση καταστροφής – αναδημιουργίας, αφού κάθε φορά που οι κάτοικοί της ένιωθαν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους βίωναν μια μεγάλη καταστροφή, την οποία όμως αντιμετώπιζαν με θάρρος και ετοιμότητα αλλάζοντας αμέσως σελίδα. Και εκεί που το νησί θα μπορούσε να είναι… κρανίου τόπος, αποτέλεσε το λίκνο ενός πολιτισμού που υπήρξε από τους πρώτους στον πλανήτη, του πρωτοκυκλαδικού.
Σήμερα πια το ηφαίστειο είναι μια ατραξιόν που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και έλκει πολλούς επισκέπτες, αρκετοί από τους οποίους θέλουν να το δουν και κυρίως να το… νιώσουν από πιο κοντά, καθώς αισθάνονται τη ζέστη από την «κοχλάζουσα χύτρα», που ονομάζεται Καλντέρα, να θερμαίνει τα πέλματά τους. Και αν το ίδιο το ηφαίστειο ως γεωλογικό φαινόμενο αφορά πια τους ειδικούς και τους σεισμολόγους, το ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά μόνο βιώνεται.
Όταν η Ελλάδα έβγαινε από την Κατοχή και τον Εμφύλιο τραυματισμένη, επένδυσε στον τουρισμό, αφού οι φυσικές της ομορφιές είναι αδιαμφισβήτητες και στα μάτια των ξένων είναι πάντα ένας εξωτικός προορισμός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ενδιαφέρον για αυτό το… παράξενο νησί, από περιέργεια στην αρχή, από θαυμασμό στη συνέχεια, μέχρι που έγινε ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός διακοπών για εκατομμύρια τουρίστες.
Και από τα πρώτα μικρά δωμάτια των φιλόξενων Σαντορινιών που δέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες φτάσαμε στα πολυάστερα ξενοδοχεία με τις πισίνες και τη θέα στο ηφαίστειο, που είναι μεταξύ των πολυτελέστερων όλου του κόσμου. Οι πιο ευκατάστατοι παραθεριστές προτιμούν τη διαμονή σε κάποιο από αυτά τα καταλύματα που προσφέρουν τα πάντα, ενώ οι περισσότεροι κλείνουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Φηρά, από τα οποία πάντως η Καλντέρα απέχει ελάχιστα και υπάρχουν πολλά στέκια απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.
Ακόμα και στις περιόδους αιχμής μπορεί κανείς να βρει κανείς οικονομικές λύσεις για φαγητό και διαμονή, με αποτέλεσμα η Σαντορίνη να είναι ένας προορισμός για όλους. Εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα δεν είναι αμιγώς καλοκαιρινός προορισμός, αλλά συγκεντρώνει επισκέπτες όλον τον χρόνο, αφού δεν λείπουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα αξιοθέατα, όπως το υπόσκαφο Μουσείο Οίνου και το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ακρωτήρι.
Η νυχτερινή Σαντορίνη είναι εξίσου γοητευτική, αν όχι περισσότερο. Εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας αλλά και γραφικές ταβέρνες με ελληνική κουζίνα είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί, ενώ η διασκέδαση στα μπαράκια και στα κλαμπ συνεχίζεται μέχρι πρωίας. Η αλήθεια είναι όμως πως η Σαντορίνη δεν… χορταίνεται μόνο με μία επίσκεψη, γι’ αυτό και πολλοί την επισκέπτονται πολλές φορές, ανακαλύπτοντας κάθε φορά και κάτι ακόμη εντυπωσιακό, ακόμη πιο μαγικό, ανεβάζοντας σε απίστευτα ύψη τη δημοτικότητά της και καθιστώντας την έναν από τους πιο λατρεμένους τόπους διακοπών στον κόσμο. 

Πηγή: https://pegasussuites.com  
  • Εμφανίσεις: 39

Ηγουμενίτσα:Θεματικό ΚΕΠ ΥγείαςO Δήμος Ηγουμενίτσας, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόκειται να υλοποιήσει το 1ο Πανελλήνιο Θεματικό Συνέδριο «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» με τίτλο «Ο Ρόλος των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας στους Δήμους», υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Εσωτερικών, την 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα.

Το ΚΕΠ Υγείας είναι μια νέα και πρωτοποριακή δομή, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, αλλά και παραπομπή των πολιτών σε δομές υγείας. Στον 1ο χρόνο λειτουργίας της στον Δήμο Ηγουμενίτσας, η νέα αυτή δημοτική δομή εδραιώθηκε στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια δομή που στέκεται στο πλευρό τους, παρέχοντας τους τη δυνατότητα της ενημέρωσης σχετικά με τα οκτώ (8) συνηθέστερα νοσήματα, αλλά και της πρόληψης μέσω των δωρεάν εξετάσεων που διοργανώνει.

Η πραγματοποίηση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, αποτελεί τιμητική αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων που αναπτύξαμε, αλλά ταυτόχρονα και μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής μας στην παραγωγή επιστήμης και φυσικά πολιτισμού, φιλοξενώντας δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας και φυσικά των δημοτών μας.
Επισημαίνουμε ότι στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του Θεματικού Συνεδρίου «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ»  έχουν κληθεί να συμμετάσχουν:
Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου,
Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα,
Εκπρόσωποι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων Υγείας, Πανεπιστήμια, φορείς της Κοινωνίας των πολιτών,
Στελέχη των Δήμων που εργάζονται  στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής Υγείας, σε περιβαλλοντικές υπηρεσίες, όπως καθαριότητα, πολεοδομία, τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες των Δήμων στους τομείς αυτούς.

Τη Διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα Προαγωγής της Υγείας και Βελτίωσης του  Περιβάλλοντος σχετικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, πρόκειται να παρουσιαστούν Προγράμματα και Δράσεις που έχουν αναπτύξει οι Δήμοι.
Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές μας επιχειρήσεις να προβάλλουν τις υπηρεσίες και προϊόντα τους κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου  καλούμε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να στηρίξουν με χορηγία αυτήν την πολύ σημαντική για τον Δήμο μας διοργάνωση, όπως επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2665361270 και 2665361268.


  • Εμφανίσεις: 31

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS